story from back
Dirinya Tercipta Untukku
Selasa, 24 Mei 2011 • 2:44 PG • 8 comments


Kadang-kadang kita sering mencari cinta yang kita tak tahu bila kunjung tibanya..kadang-kadang cinta tue berada di depan mata tapi kenapa kita masih tidak bisa melihatnya? Adakah kerna kita buta? Mungkin tidak dari zahirnya..bagaimana batinnya? Tiada siapa yang tahu bekenaan dengannya..cinta umpama magic yang sentiasa ada helahnya..
seorang gadis yang agak kasar inginkan cinta dan mencari cinta.. seorang lelaki yang lembut tetap memerlukan cinta..inilah kisah cinta mereka..

“shen ko kat sini rupanya..bukan nak tunggu aku tadi?jahat lah ko nie!!” marah  kyong sambil menepuk bahu shen..mana tidaknya kawan baiknya sendiri shen tinggalkannya sendiri di kelas tanpa menunggunya selesai menyiapkan tugasannya... “mianae tak sengaja lah.. janganlah marah lagi....mianae ek.. jom shen belanje makan kat old town..” pujuk shen yang memang dah tahu tempat makan kegemaran kawannya itu.. “betul nie?? ko belanje ek.. yes!! selamat duit aku tuk petang nie.. apa lagi.. jom lah!!” terus kyong menarik tangan shen untuk pergi ker Old Town.. kyong tahu shen memang sudah arif untuk mengambil hatinya.. dan di sebabkan itu juga die sudah lama menaruh hati kepada shen walaupun dia tahu shen sudah mempunyai kekasih hati dan tidak mungkin mencintainya seperti die mencintai shen kerna shen merupakan lelaki yang hanya meminati kaum sejenis.. 'kuan ca na.. even die bukan kekasih aku tapi die tetap kawan aku dan akan sentiasa kawan dengan aku selamanya..' kyong berkata sendiri di dalam hati..
ketika mereka sedang makan.. “kyong, petang esok ada program tak? Temankan shen gi KL.. nak jumpa my oppa lah..boleh tak?” shen yang sudah tahu kyong takkan menolak pelawaanya meminta dengan nada manja.. “ermm.. boleh lah.. lagi pun tak der program nie..tapi.. nanti nak tidur mana?” “kita tidur hotellah.. kita sewa satu bilik jer lah.. jimat bajet..shen tengah tak berape ada duit nie.. kita gi pukul 2.30pm.. shen dah beli tiket tuk kita pergi dan balik pkul 10.00am esoknyer..boleh tak?” shen terus menjelaskan tanpa berlengah-lenggah.. “ok..” kyong jawap dengan nada slamber.. “sayang kyong sangat-sangat.. dah-dah makan lah.. meh shen suapkan.. aaa....” shen berkata dengan senyum puas dan kyong hanya menurutinya sahaja..

na-no-ri sarange.. I love you guys.. I say so mo-ni-puri-ya~~
telefon kyong berbunyi lantang dengan lagu dari kumpulan kegemarannya BIG BANG .. “mianae, tunggu jap.. aku dah nak on the way nie.. tunggu tau..” `klik`kyong  meletak telefon dimatikan tanpa menunggu sepatah pun dari shen..ketika kyong sampai..dia mula mencari shen di station berkenaan.. 'mana shen nie! Call tak angkat..tadi die yang beria-ria nak cepat sangat' bentak kyong sendiri..
na-no-ri sarange.. I love you guys.. I say so mo-ni-puri-ya~~
“helo~~ du-gu sayo?” tanya kyong bila melihat number yang tidak dikenali mehubunginya.. “mianae menganggu.. ini cik.kyong yer? Cik kenal shen ker?” tanya pemangil tersebut... “yup saya kyong..saya kenal shen.. die kat mana yer?and ini siapa?mana dapat number saya?” tanya kyong yang agak kebingungan.. “saya dari hospital ipoh nak bagi tahu yang shen terlibat dalam kemalangan dan berada di hospital sekarang..kalau boleh saya ingin meminta tolong dari cik untuk hubungi kaum keluarganya..” di tengah-tengah keramaian di station bus itu kyong terus terduduk dan menagis.. die tidak menjangka hal bergini akan terjadi.. selepas die mula kembali ke alam realiti terus die memandu kereta myvinya pergi ker hospital.. die memandu dengan laju.. mungkin 140km/h atau 160km/h die pun tidak pasti kerna baginya shen lebih penting dari keselamatannya sendiri sekarang ini.. “maaf, kat mana pesakit yang bernama shen firdaus?” kyong bergegas ke kaunter pertanyaan dan terus bertanya berkenaan dengan sahabatnya shen.. “mianae, pesakit masih di bilik pemedahan no.3 di aras 1 blok B” “trimas” terus kyong melajukan langkah menuju ke arah blok yang diperkatakan.. sampai sahaja di sana kyong melihat tanda masih lagi menyala.. kyong lantas mencari telefon bimbit nya di dalam tas tangan dan mendail number shiney adik kepada shen.. “anyonghesayo,shiney dengar nie.. ini kyong unnie.. nak bagi tau something nie..shen oppa accident.. sekarang berada di hospital ipoh.” kyong terus memberi tahu shiney bekenaan dengan shen.. “apa?!!! macam mana boleh accident unnie?? habis tue macam mana nie? Unnie kat mana?” shiney yang kedengaran seakan terkejut dan menagis terus bertanya kepada kyong tanpa henti.. “shiney, kyong unnie tak tahu.. unnie pun tak tahu coz ada orang telefon unnie tadi.. sekarang tolong datang ke hospital ipoh secepat yang mungkin.. unnie ada kat aras 1 blok B, ok?? annyohegehesayo!” `klik` terus dimatikan talian oleh kyong.. otak nya bercelaru..dia tidak bisa berfikir langsung kerna otaknya penuh dengan bayangan shen dan terkejut.. dia takut apa-apa terjadi kepada shen.. sejam kemudian shiney dan parent shen sampai.. mata omma dan shiney kelihatan merah mungkin dari tadi tidak behenti menagis bergitu juga dengan kyong.. omma shen yang datang tiba-tiba mehadiahkan penampar ke muka kyong. “ini semua gara-gara kau, kalau kau tak ajak shen keluar shen takkan accident tau tak? Aku taknak tengok muka kau kat sini.. pergi!! pergi!!” kyong terkesima.. dan terus terduduk dan tidak tahu ingin buat apa lagi.. “kyong unnie, bangun.. jom kita pergi canteen hospital dulu.. omma tak boleh terima hakikat lagi tue.. jom unnie” pinta shiney dan memapah kyong berlalu pergi dari situ..kyong hanya menurutinya sahaja.. dia baru sahaja terima tamparan hebat.. shen accident dan omma shen memarahnya kerna shen.. dia tak tahu apa yang harus dia lakukan kini..selain menuruti sahaja apa kata shiney.. “unnie balik lah dulu yer.. nanti kalau dah ok semuanya, shiney bagi tahu dan kalo ada apa-apa yang jadi kat shen oppa shiney bagi tahu kat kyong unnie.. unnie balik dulu berehat yer..” pujuk shiney..die takut kalau omma nya memarahi kyong lagi dan mengamuk di hospital berkenaan..kyong hanya menuruti dan tidak berkata apa-apa kerna dia masih lagi terperanjang dengan apa yang berlaku..

na-no-ri sarange.. I love you guys.. I say so mo-ni-puri-ya~~
“unnie!! ney shiney, nak bagi tahu yang shen oppa dah selamat cuma kaki die jer patah tapi doctor kata boleh sembuh.. shen oppa sekarang berada di wad 3 aras 4 blok H..” terus shiney memaklumkan hal gembira itu kepada kyong..kyong gembira sangat menerima khabar itu kerna kabar itu yang dinantikan sedari tadi.. “kejap lagi unnie pergi sana yer..shiney tunggu tau..lagi 40minit unnie sampai..” “unnie!!..unnie tak payah datang lah.. lagi pun sekarang dah pukul 7.30.. dah malam..lagipun shen oppa penat lagi nie..tengah tidur..omma pun masih tak reda lagi nie.. unnie datang esok jer lah ek? Mianae” kyong terus tersedu bila mendengar nama omma di sebut.. “okey..” `klik` telefon dimatikan.. kyong termenung sendirian.. tidak tahu ingin buat apa.. die teringin sangat bertemu dengan shen..melihat apa yang terjadi kepada shen.. die tekad..malam itu die mesti menelusup masuk kedalam hospital..
 tepat pukul 11pm kyong sudah berada di hospital.. tujuannya cuma aras 4 blok H.. dia memahatikan sekeliling.. dan melusup masuk ke wad yang bernumbor 3.. die mencari kelibat shen.. “mianae, cik cari siapa?” tegus salah seorang jururawat yang berada disitu.. “saya cari shen firdaus..kat mana yer katil die?” tanya kyong penuh pengharapan.. “oh shen, die kat katil numbor 45 bilik 3,cik jalan jer depan sikit,nanti cik nampak bilik 3 ,cik masuk..” “trimas yer” kyong mehadiahkan sebuah senyuman kepada jururawat tersebut dan dibalas oleh jururawat berkenaan.. ketika kyong melangkah masuk kyong cuba melihat kalau-kalau omma shen ada.. tenyata omma shen tiada di situ dan shen keseorangan kyong menuju terus ke katil shen..melihat keadaan shen yang terlantar begitu betul-betul memilukan hati kyong,dia tidak dapat berkata apa-apa selain menagis tapi die sedaya upaya tidak mengelurkan bunyi supaya tidur shen tidak terganggu.. kyong berada disitu sehinga pukul 5.24am dan bergerak balik..dia kuatir shen mengetahui dia berada disitu sepanjang malam.. dia risau sangat dengan keadaan shen..kyong sering singgah ke hospital setelah balik dari sekolah tertapi tidak dapat bertemu dengan shen kerna omma shen berada disitu,kyong cuma mengirimkan barangan seperti buah-buahan dan juga bahan bacaan untuk shen kepada jururawat disitu..
na-no-ri sarange.. I love you guys.. I say so mo-ni-puri-ya~~
“kyong!!ini shen,shen rindu kat kyong..kenapa kyong tak datang,kenapa kyong kirimkan barang jer.. shen nak jumpa kyong..shen rindu sangat kat kyong.. dah dua minggu tak jumpa nie..”shen lantas berbicara bila kyong mengangkat panggilannya..kyong yang hanya terdiam dari tadi merisaukan shen.. “kyong..kyong... kyong okey tak nie.. kyong janganlah bagi shen risau..kyong..” “shen..kyong okeylah..ermm..aku tak sempat nak datang..sibuk sikit nie..” kyong cuba menyembunyikan tangisannya.. “kyong tak payah tipu shen okey, shen tahu segalanya, shen dah terangkan kat omma,kyong tak payah lah risau..omma dah tak marah kyong dah..lagipun semua nie bukan salah kyong.. dah takdir nak wat macam mana.. kereta yang langgar shen tue yang salah.. pemandunya bawak laju sangat...shen dah bagi tahu omma..” terang shen..tapi hakikatnya bukan bergitu..semalam omma shen call kyong..memarahi kyong dan meminta kyong untuk tidak berkawan dengan shen lagi..kyong tak sanggup nak bagi tahu shen perkara berkenaan..kyong tak nak shen risau... “kyong dengar tak..kyong datang yer nanti?shen tunggu..”shen masih berkata dengan nada ceria tapi tidak bagi kyong.. “okay,nanti kalau aku ada masa aku datang okay.. annyonghegehesayo.” `klik` laju jari kyong memutuskan talian..kyong tak tahu kenapa dia jadi bergitu..kyong tak tahu bagai mana ingin berjumpa shen dia taknak omma shen tahu dia datang bertemu shen.. malam itu seperti biasa kyong menyelinap masuk hospital untuk bertemu shen pada waktu malam.. kyong mengusap kepala shen ketika shen tidur dan berkata sendiri.. 'shen,aku selalu datang melawat ko tapi time malam jer..tu pun masa ko dah tidur..aku tak boleh datang waktu pagi dan petang..omma ko ada, omma ko tak suka aku kawan ngan ko..die marah aku semalam..dia call aku,ko tau tak..die memang bencikan aku..shen kalau lah ko tau betapa aku sayangkan ko.. kalo lah ko tau betapa aku cintakan ko..shen..'kyong berkata dalam tangisan lantas kyong duduk dikerusi sebelah katil shen dan terus berbaring di sebelah shen..ketika itu.. shen sebenarnya tidak tidur lagi dan mendengar setiap butir bicara kyong..tapi membiarkan sahaja.. dia tahu kyong sudah banyak terluka kernanya.. dia tidak sangka kyong mencintainya seperti dirinya juga.. dia tidak mampu hidup tanpa kyong.. dia ingin bagi tahu kyong perkara berkenaan tapi dia tidak bisa kerna takut kehilangan kyong..malam itu dia hanya membiarkan kyong tidur di sebelahnya dan ketika kyong sudah tidur shen beralih mehadap kyong..dan menatap muka keletihan kyong..shen meraba dahi kyong..hangat..kyong demam?? menitis air matanya ketika itu..dia sedar bertapa kyong merindunya.. bertapa kyong ingin bertemu denganya.. bertapa kyong merisaukan dirinya.. dan bertapa kyong menyanyangi dan mencintainya.. shen hanya mampu menatap muka kyong dan tidak sampai hati untuk gerak kyong..lantas shen megengam tangan kyong..dia mahu kyong mengejutkannya semasa kyong ingin pergi esok pagi..jururawat datang dan mengejutkan kyong.. “cik, bangun dah pukul 5.30am” “ermm..okay..”balas kyong dan mengosok matanya..ketika dia ingin bangun terasa seperti ada benda yang mencengkam tangannya.. dia berpaling dan melihat..shen?shen sedang memegang tangannya dengan erat..dia cuba untuk meleraikannya.. “kyong...”shen bersuara lemah..dan perlahan.. kyong tergamam.. rahsianya terbongkar.. “kyong nak pergi mana??janganlah tinggalkan shen.. hari nie kan hari ahad sekolah cuti..temankan shen yer sayang?” pinta shen..kyong tergamam.. 'shen panggil aku sayang?shen nie mamai ker?macam mana nie..kejap lagi dah pukul 6am.. omma shen mesti datang..apa nak buat nie?' monolog kyong sendiri di dalam dirinya.. “kyong,shen dah tahu semuanya, shen tak nak kyong tinggalkan shen.. sebenarnya, shen cintakan kyong..dari dulu lagi.. shen tak nak kehilangan kyong..shen tahu kyong dah banyak terluka disebabkan shen..shen sayang sangat kat kyong..kyong terimalah shen.. sarangeyo” luah shen..sambil air mata jatuh berguguran..kyong yang mendengar semacam tidak percaya..betul ker apa yang di dengarnya..ataupun hanya sekadar mimpi..kyong menampar-nampar pipinya.. “kyong..jangan buat macam tu sayang.. ini bukan mimpi..” shen berkata dan lantas mengambil tangan kyong.. lantas memeluk kyong..kyong hanya menuruti dan berkata.. “sarange hamnida shen..” kyong turut menagis tersedu-sedu didakapan shen..dia berasa sangat bahagia..dan sejak itu.. dia dan shen telah menjadi sepasang kekasih yang saling memahami dan akhirnya mendirikan rumah tangga,omma shen sudah menerima kyong dan mereka bahagia hidup bersama... mungkin betul kata orang..kalau dah jodoh tak kemana..dan memang kalau ditakdirkan untuk bersama pasti akan bersama jua akhirnya kerna dirinya tercipta untukku...

Label:





Kon'nichiwa

Watashi no namae anne

My heart that will be always beats

it al because of you


Crown Queen Crew Diamond