story from back
10 sebab kenape best tutup aurat.. :)
Jumaat, 30 Mac 2012 • 8:42 PTG • 1 comments

korang tengok kn tajuk atas tue.. :)
hahahaha.. meh sy gi tau korang aper y best menutup aurat...
tapi,sebelum tue, saya nak korang tengok gambar nie.. and perhatikan betul2 aper bezanya
gambar 1

gambar 2

gambar 3

apa yang korang paham? hehehe..
disini saya bukan mehina sesiaper yer....
gambar 1 adalah gmbr pakaian muslim yang sejati
gmbar 2 die sebenarnyer sedang berb*gel...
saya rase yang gmbr 3 lebih cantik dari gambar 2.. dan semestinya gambar 1 yang terbaik.. 
ok balik pada cerita balik..
kenape best menutup aurat DENGAN SEMPURNA
1) ALLAH akan lebih sayang kita.. hehehe..best x bila ALLAH makin sayang kt kite.. nnty makin bnyak lh nikmatnyer kita dapat... bestkan.. ^_^
2) keluarga dan sahabat pun lebih sayang kita.. betul kn? kalau ada anak yang menutup aurat dengan sempurna mak and family kita akan berasa bangga.. percaya lah.. 
3) bila berada di kawasan umum x kn ader mata mata lelaki yang jaat tengok kita... maby agak pelik bile cakap macam nie,, mesti ade rase x best coz x kene usha.. tapi kan.. aper guna keseronokan yang bawa ke arah keburukan?? kan?
4) orang akan lebih hormat kita.. ini adalah fakta.. kita akan rase lebih hormat bile bergaul dgn org yang menutup aurat dengan sempurna..coz rase diri x sempurna.. and teringin jadi macam die.. kan kan kan.. :)
5) ter elak dari ganguan seksual.. bila kita menutup aurat dengan sempurna.. lelaki x kan dapat membayangkn tubuh badan kita... so diorang x kan lh rase nak buat benda jaat kat korang.. :)
6) tanda yang kita sayang keluarga dan suami ( kalau ada) .. eh? kenape sy cakap mcm nie?? hehehe.. sbb.. kalau korang bukak aurat... yang kene tanggung dosa keluarga dan suami korang.. korang kate korang sayang.. so bukti kannn..... :)
7) nampak lebih mahal.. hehehehe.. kenaper?? coz kita x bagi orang tengok aurat kita percuma2 sahaja.. :)
8)  terhindar daripada umpatan.. yela.. bila kita tutup aurat.. mulut y bercakap nie kurang.. tp cube kalau kita x tutup aurat dengan sempurna... pakai macam gambar 2 tue.. x ker banyak orang bercakap .. :)
9) fitnah pun kurang.. hehehehe... nie lh yang best menutup aurat.. orang nak fitnah kita pun fikir banyak kali..tapi ader gak yang tetap fitnah.. tapi tue lh... mulut manusia tak boleh ditutup.. :)
10 ) yang terakhir nie... tutp aurat dengan sempurna best sebab, kita menjadi seorang wanita yang betul2 wanita... wanita yang sering dikagumi oleh nabi.. bukannya perempuan... :)
banyak lagi benda yang best bila pakai tudung nie... tp nie jer y saya senarai kan.. hehehehe.. :)
hope dapat membuat korang lebih berase nak menutup aurat dengan sempurna yer.. :)

Label:





Kon'nichiwa

Watashi no namae anne

My heart that will be always beats

it al because of you


Crown Queen Crew Diamond