story from back
KeNaPa SaYa sUKe SiTi SaFiYyaH PuNYe CoNtEsT
Khamis, 24 Februari 2011 • 9:21 PTG • 16 comments

ANNYONGHESAYO!!! :hai
 muler2 sebelum memulakan cerita meh ler promosikan contest ney dulu....if nak join pergi jer ker... http://lurvemyblog.blogspot.com/2011/02/kenapa-saya-suka-siti-safiyyah-punya.html
bila korang masuk..korang akan nampak..


[STICKY POST]
Haa..ingat lagi tak pasal contest yang SS war-warkan dalam entri [INI]? Setelah ditolak darab bahagi tambah semua, buat julung-julung kalinya SS mau buat satu contest. Suke tak suke tak..


Motif :
Sebagai hadiah kepada korang memandangkan baru-baru ni SS dapat result STAM. Semoga rezeki SS lepas ni melimpah-limpah, nanti boleh buat contest lagi. Hehe.


Penganjur :


Siti Safiyyah


Penaja hadiah :


AbdulFarique
Redzuan-Ridz
Mr. Kerro


Hadiah :


Header blog untuk pemenang Cerita Paling Nang Nak
Penaja : AbdulFarique


E-book berguna untuk blogger untuk pemenang Cerita Paling Wakakap
Penaja : Redzuan-ridz


Topap RM30 untuk pemenang Cerita Paling Berbaloi-baloi
Penaja : Mr. Kerro


Hadiah istimewa + Header by AbdulFarique + Sticky post untuk pemenang Anugerah SS
Penaja : SS sendiri


Syarat-syarat penyertaan :


1- Anda hendaklah mempunyai blog dan merupakan pengguna prabayar (tak kisahlah Celcom/Maxis/Digi)


2- Buat satu entri di blog anda yang bertajuk "Kenapa Saya Suka Siti Safiyyah Punya Contest".


3- Anda dikehendaki membuat satu cerita yang kreatif tak kisahlah cerita benar atau tak mahupun fiksyen mahupun cerita dongeng mahupun cerita non-fiksyen mahupun cerita seram mahupun cerita romantik asalkan cerita anda itu mempunyai elemen berikut :


[Pengajaran yang boleh diambil iktibar bersama.]


4- Penggunaan dialog dan gambar dibenarkan.


5- Pastikan dalam entri anda tadi anda selitkan nama Siti Safiyyah, AbdulFarique, Redzuan-Ridz dan Mr. Kerro.


6- Mulakan cerita anda mengikut kreativiti masing-masing dan akhiri cerita tersebut dengan ayat berikut :


[Ternyata rupa-rupanya AbdulFarique, Redzuan-ridz dan Mr. Kerro tidaklah seperti yang SitiSafiyyah bayangkan.]


7- Akhir sekali, tinggalkan link entry anda tadi di ruangan komen dalam entri ini.


8- Tarikh tutup : 22 Februari 2011 sempena hari lahir umi SS. Tapi kemungkinan contest ini ditutup awal atau lambat masih ade.


UPDATE : SS akan tutup contest ni bila dah cukup penyertaan. Bila? Nanti SS bagitau.


9- Ini syarat tambahan. Tag kepada 3 blogger lain.


Contoh entri : 


Siti Safiyyah seorang blogger baru. Dia mula mengenali dunia blog menerusi sahabat baiknya. Pada suatu hari, sedang dia berblogwalking mengikut bahasa blogger, dia terjumpalah satu blog yang diberi nama Bloggers-Chat-Room. Dari situlah dia mula mengenali nama-nama blogger terkenal seperti AbdulFarique, Redzuan-ridz, Mr. Kerro dan beberapa nama lain. Memandangkan dia hanyalah blogger baru, maka dia agak segan untuk memulakan perbualan. Namun, mereka semuanya peramah dan tidak sombong dengan blogger baru seperti dia. Ternyata rupa-rupanya AbdulFarique, Redzuan-ridz dan Mr. Kerro tidaklah seperti yang SitiSafiyyah bayangkan.


[Pengajarannya jangan anggap blogger femes itu sombong. Hehe]


Cara pemilihan pemenang :


Setiap cerita akan diadili oleh kami berempat dan masing-masing akan pilih satu cerita yang terbaik untuk kategori masing-masing. Bermakna setiap kategori akan ada seorang pemenang.



kat situ semua ada...so memuler nak gi tau mancam maner leh tau contest nie....semuanyer disebbkan oleh BCR antara dialoq saya ngan Siti Safiyyah
l
l
V


SitiSafiyyah: << budak baru dekat sini :hai
SitiSafiyyah: hai CW :hai
che_wawa: SitiSafiyyah >> wat per tu?? :terharu
SitiSafiyyah: tengah tdo ni CW :tido
che_wawa: SitiSafiyyah >> hebat nyer :tido sambil berchat
SitiSafiyyah: beselah..blogger kene bertindak 2 in 1 :hoho
che_wawa: SitiSafiyyah > CW dah follow kan? :apa
SitiSafiyyah: thanks CW :ros
che_wawa: SitiSafiyyah > contest aper?? nak join :terharu
SitiSafiyyah: sape nak join dipersilakan klik sini
http://lurvemyblog.blogspot.com/2011/02/kenapa-saya-suka-siti-safiyyah-punya.html
SitiSafiyyah: sape nak join, dipersilakan yer.. :good
SitiSafiyyah: korang, SitiSafiyyah nak tanye ni boleh?? :baby
che_wawa: SitiSafiyyah >> tnyer per? :apa
SitiSafiyyah: <-- budak bawah umo tak boleh mencarut 
SitiSafiyyah: nak tanye, betul ke bloggers BCR ni sombong?? :baby
mOoN:hah xde pon...sape cakap tu? meh cni... <--tersesat moon~~ :D
SitiSafiyyah: << malu nak chat kat BCR bila tengok ramai bloggers baru :(
che_wawa: SitiSafiyyah >> yelah.. saya dak baru ... out lah.. :(
SitiSafiyyah: CW nak join contest SitiSafiyyah ke? :rokok
che_wawa: SitiSafiyyah >> nak gak... tp tgh x der idea nie...
SitiSafiyyah: CW nak choki2 perisa kulir durian buatan CG XD
che_wawa:mrajuk

selain dari siti safiyyah ... saya juga bekenalan ngan Abdul Farique A.K.A AF .... die nie since saya first day masuk B-C-R die yang beri tunjuk ajar at saya... sangat seronok!! die baik sgt!! XD  saya mula lah mencintai B-C-R lepas tu saya kenal redzuan-ridz die nie memang best ar.... selalu gak sembang ngan die at B-C-R ..gempak abis ar....kekadang tu rase IN LOVE lah ngan diowang nie.... lagipun blog si redzuan-ridz nie gempak gak.. terutame header die... suker usha au.. ekekeke...:hoho lastly saya kenal ngan mrkerro A.K.A MK .. tergempak ar derh... wa caya sama lu!! :good die nie senior saya ler.... pernah sekolah at SEMARAK gak... memang best abis lah.... page die lak memangcool lah beb....... salah satu faktor saya suker lepak at B-C-R adalah MK nie lah... ada owang y satu tempat ngan kiter memang best kot... kat situ gak saya kenal ngan beberaper member.... seperti..CL ,  kucinggedix , SHEN , fariq so dari sini saya akan start mengarang cerita y merepek-repek...




:lariJom MulerKan Citer~~:lari

diceritakan dalam hikayat lama :baca, AL-KISAH seorang putera Raja yang terpikat dengan seorang Gadis pejual sayor Kat PASAR TANI .. sejarah dari puak WAKALA di SEMENANJUNG ASIA ... pada zaman dulu kala...terdapat sebuah istana yang bergitu besar dan indah sentiasa..(kucinggedix menyapu istana gune ekor die...)
raja (SHEN) : wahai anakda ku..bilakah anakda akan bertemu teman hidup anakda??:apa
putera (MR.KERRO) : ayahda kan saya dah ada kucing kesayangan saya tu..saya dah tak perlukan yang lain... (kucing = kucinggedix):syg
raja : anakda kucing itu hanyalah haiwan...ianya tidak bisa berkahwin denganmu wahai anakku...:rokok
putera : tapi ayahda .... saya tiada perasaan terhadap mana-mana gadis yang lain lagi...:nooo
Raja : ayahda tidak kira!! ayahnda mahu anakda menemukan seorang gadis sebelum 3 PURNAMA ..:well
Putera : tapi.. tapi...:baby

seketika kemudian...:siul
----------------------------------------------------------------
dalam bilik putera KERRO
putera :matilah aku... maner nak cari nie?? :fuhbukan senang nak cari awex sekarang nie... aduyai..pening-pening...!pening
kucing : miow~~ miow~~ <--sajer jer nier... konon-konon manjer...
...
..
.
(keluar dari bilik mencari seseorang ):joget

putera : jumper pun~~XD wahai sahabatku (dalam hati : kadamku <-- jgn marah) Abdul Farique dan juga Redzuan
AF dan Rezuan : ampun tuanku... (dalam hati : apalagilah budak nie nak ):ape

putera : hahaha..gembira bertemu kalian berdua...:hoho  beta ingin meminta tolong dari kalian berdua... boleh tolong beta.. :terharu <--- konon-konon comey ler tu...
AF : apa yang boleh patik bantu tuanku...:baby
Putera : ayahda beta inginkan beta mendirikan sebuah masjid... tp beta tiada calonnya.. :entah
Redzuan : tuanku ,patik boleh tolong tuanku membina masjid... tuanku nak bina dimana?? :apa
AF : diam ar ko Red... :nah
putera : bagus .. :bagus
Redzuan : :lebam
AF : bebalik pada permintaan tuanku... apa yang patik boleh bantu??:idea
putera : tolong teman beta mencari gadis yang sesuai untuk beta... kita akan pergi ke pelusok kampung... untuk mencarinya....:rokok
AF : baik tuanku...
putera : kita akan mulakan esok selepas pukul 2 petang waktu tokyo...
AF : :hah
Redzuan ::apa<-- budak blur

-----------------------------------------------------------

keesokkannya.... bermulalah satu pengembaraan yang pernuh mencabar bagi tiga orang pemuda..dari satu kampung ke kampung yang lain.. sehingga lah pada satu ketika mereka di sebuah hutan.. !peningmereka terdengar suara seorang wanita... suara yang serak-serak basah dan rock tapi manja itu....

wanita (CL) : sayur-sayur... sawi ad..terung ada... buah-buah.. epal ada..anggur ada.... murah-murah...:hoi

putera : adakah kalian berdua mendengar apa yang beta dengar??:apa
AF dan Red : dengar-dengar....
putera : mari kita bertanya dengannya bagai mana mahu keluar dari hutan nie...

(sebenarnyer >>> dari mule lagi diorang nie tersesat..tu yang tak jumper-jumper lagi tu.. XD ...)

setelah bertemu dengan wanita itu ....

Red : maaf saudari..tumpang tanya... bagaimana nak keluar dari hutan ini??:apa
wanita : korang nie sesat ker?? hahahahaha....XD memalukan betullah... satu lagi.. korang nie dari maner ha ?? dok bersaudari-saudari.. geli aku dengar tau x??:muntah
AF  : :ape nak kene betul lah perempuan nie... :cekik ... 
wanita : owk-owk... dah dah..aku pening nie.. !pening.. korang pergi STRAIGHT DON`T BELOK-BELOK korang jumpe ler pasar kat sana... so dari saner pepandai lah yer...:fuh
AF : :tq TRIMAS~~
wanita : tak payah nak cium-cium geli tau tak....
AF : :bunuh
 wanita : :hantu
AF yang memang di gelar sebagai API (panas baran ) telah membunuh wanita itu dengan kejam seperti MONAFANDI... dan mereka meneruskan perjalanan....

-------------------------------------------------------
setelah sampai di pasar TANI yang diperkatakan... mereka bertemu dengan berbagai owang... mereka pergi ke salah sebuah gerai sayor yang terdapat disitu... lalu... putera tiba-tiba pengsan... dan disekitar situ terdapat seorang gadis yang cantik (nyampah nak guna ayat nie) comel .. lantas membantu pemuda-pemuda tersebut...
gadis (siti safiyyah) : ayah-ayah ada orang pesan nie ha.... menyusahkan lah...tolong lah ayah...:nooo
Red : aper nak buat nie?? warrgghhh~~ tolong~~ tolong~~ :hoi
AF : jangan panik jangan panik... :hah <-- penakut sebenarnyer

seketika kemudian.... setelah dibantu oleh ayah siti safiyyah (FARIQ) putera sedar dari pengsannyer..
(sebenarnyer...putera pura-pura pengsan..dan bila si Fariq nak wat CPR mulut ke mulut terus putera bangun)

putera : siapakah gadis yang cantik manis ini?? :)
SS : ko jangan nak menyebuk lah!! :ape
putera ::hah garangnyer...takper... saya nak berkenalan dengan awk...boleh tak?? (sambil hulur tangan)
SS : :wargh ....
tiba-tiba.....putera kene :tampo  dengan si SS ...sejak kene penampor dari SS :love <--jantung si putera tak berhenti dari berdegup..di sudah dilamun cinta:syg..dan mula melupakan kucinggedix kesayangannya....setelah itu...putera bersama dua orang suruhannya menginap di kampung berkenaan dan terus cuba merebut hati SS.. dan dari peduduk kampung itu Putera mendapat tahu bahawa nama Gadis yang menampor die tu Siti Safiyyah dan terus melekat disana...putera cuba mendekati gadis itu... dan akhirnye gadis itu terbuka hati untuk bertanya...

SS : apa nama korang nie...:apa aku tengok macam kunoo jer..ayat korang nie...
Putera : saya Putera MR.KERRO yang muker bengis nie Abdul Farique:ape dan yang lembek nie Redzuan-ridz:tepi
SS : owh... korang nie dari maner ha?? dari ari tue asyik bertuanku jer..nyampah dengar..rase nak:muntah  tau tak...
putera :kami dari istana WAKALA ...saya putera raja disana.. saya dititah supaya mencari calon isteri...
SS : :hah <<-- terkejut coz tak sangke dan sebenarnyer SS merupakan seorang yang materialistik....

semenjak itu SS melayan Putera dan pengikut nya dengan baik kerna..Ternyata rupa-rupanya AbdulFarique, Redzuan-ridz dan Mr. Kerro tidaklah seperti yang SitiSafiyyah bayangkan

:syg~~sekian~~:syg




pengajaran:
:D kita hendaklah sentiasa menyanyangi binatang (mcm putera sayangkan kat kucinggedix)
:D kita mestilah menjaga tutur kata supaya tak jadi macam CL (kene bunuh dengan si AF)
:D kita jgn lah sombong sangat-sangat (macam si SS tu..sombong tak bertempat..)
:D kita jangan menjadi materialistik (macam si SS (asik name die jer) .. ss pantang tengok lelaki kaye terus jatuh hati....


jadi kawan-kawan kiter kenalah sentiasa....


:bagus sayang pada haiwan..tak kisah lah.. haiwan aper sekali pun..termasuk katak (kenakan CL )
:bagus jaga tutur kater kita supaya tiada yang benci dan menyampah ngan kita dan gerenti semase lepak kat B-C-R x der saper nak bunuh kiter dah..
:bagussentiasa lembut macam.... hehehe... (lemah gemalai gitu) pak cik usup terbaik!!!
:bagusjgnlah jadi materialistik sgt...yrelah bak kater orang harta benda tu tak kekal selamernyer...hanya amalan dan takwa yang dibawa sampai mati....

JADI~~~
~~renung-renungkan dan selamat beramal~~:idea


Label:





Kon'nichiwa

Watashi no namae anne

My heart that will be always beats

it al because of you


Crown Queen Crew Diamond