story from back
SEGMEN : Kad Raya dari Cik Abbit
Jumaat, 3 Ogos 2012 • 3:06 PTG • 2 comments

ni entry untuk menyertai segmen cik abbit





so, kenalah bercerita tentang pengalaman raya kan.. hohohohoho... :hoho

pengalam masa kanak2... 
best sangat.. pengalamn y tak dapat dilupakan,, :rilek

time tu kecik2 lagi.. maby dalam umur 7 tahun kot...
kalo x silap lah... :hampa

time tu balik kampung tiga hari sebelum raya, and ada sepupu y sebaya (tapi die laki)
kiteorg memang nakal gila lah.... tak ingat punya nakal...
bila kiteorg balik.. mesti toksu (atok sedara) risau... sebabnyer... :hihi

masa balik kampung time tu, abis ayam bawa rumah jadi mangsa..
kiteorg pergi curi ambik telur ayam... then kiteorg lari dalam hutan, lepastu, kiteorg pecahkan telor tu... telor tu dah jadi anak ayam tau.. tapi belum matang lagi.. bile ingat2 balik.. kesian kat anak ayam tu.. :basah
malam tu pulak, adik beradik saya and kakak sepupu, dadankan saya and sepupu laki tu,
kiteorg menari macam menari ballroom tu.. hehehe... malu kot... :malu
then hari berikutnyer, kiteorg pergi masuk hutan ikut bapak sedara cari buah kelapa dan buluh nak buat meriam...then, malam raya pulak, memang meriah lah, dengan main mercun nyer, dengan ade peperangan meriamnye.. then, bakar lemang dean rumah, time tu budak2 lagi,so x de maknenyer nak tolong, tolong sepahkan rumah adelah..biasalah hero kan dulu.. mane nak duk dapur tolong mak buat ketupat.. kalo buat pun x jadi... tak tahu lah kenaper.... ha, ada 1 lagi kes, time tu, semue orang duk sibuk siap2 nak raya, yelah pengumuman raya dah dengar, so, apalagi, kiteorg main lah mercun, yang paling tak leh lupa tu, time tu,bajet hero lah kan, so main mercun padi, nak ikut macam abang bila dah pendek baru baling kat atas, tibe2 saya silap timing, so, tak baling mercun padi tu, meletup kat tangan, boleh tahan sakit lah,... tapi saya hero.. so tak nagis.. hehehehe.. (sebenarnyer nagis) tapi smpai sekarang tak pernah serik main mercun... :) time raya pulak..pergi jalan raya setiap rumah tuk kumpul duit raya... hehehe.. even x kenal pun pergi jugak.. =__= 
 tp sekarang nie, susah nak dpt suasana macam dulu2 sekarang nie, masing2 balik kmpung pagi raya.. :(
tu lah pengalam raya y tak boleh dilupakan... hahahaha... pengalaman budak nakal. :P

Label: , ,





Kon'nichiwa

Watashi no namae anne

My heart that will be always beats

it al because of you


Crown Queen Crew Diamond