story from back
super buzy girl
Selasa, 12 November 2013 • 12:53 PG • 0 comments

assalamualaikum..
ok .. ann tau ann dah lame x berblog ni.. ari ni tergerak lak tangan ni untuk berblog... aduhai.... memang pemalas tahap cimpazi bangun tidur....
sekarang ni... ann memang super duper buzy.... nak tau kenape...
sbb ann bz ngan akk ann nye persiapan perkhawinan.. aduhai.. nak jadi ala2 wedding planner kau.. :P
semua buat sendiri..... sebab bajet kene jaga XD
ni gambar kad kahwin die yg dah siap..


print sendiri semua... and beli sampul surat...
so print and paper and sampul surat 1 card dalam 40sen.. ok lh...sbb design semua sendiri...and print bukan bnyk mana pun kan... hihihi..

ni lak contoh goodies beg nnti...
so 1 beg tu dalam 30sen termasuk reben tag dan dolly paper.... so situ pun dah jimat dari beli beg mahal2.. nnti orang dapat campak2 gak... kan :P
yg ni giant flower.. untuk hiasan nnti.... memang besar gile... sekarang dah ada dalam 11 so kene buat lagi sikit...
maklong yg menjadi model.... hihihihi..

ok yg ni buat sangkar untuk letak atas meja masa kenduri kahwin nnti... 
then nampak x bola2 tu purple and putih tu... tu nak jadikan macam tanglong... nak gantung dekat pokok time malam titik inai..sbb plan nak buat nikah malam...tp tok kadi x leh dtg malam dengan alasan malam bukan waktu berkerja...so... terpaksa nikah petang... then malam buat titik inai je... then tanglong tu x siap lagi... bnyk lagi nak buat... korang leh bayangkan x bertapa cantiknye ia .. :P
then bola tu esoknye akan letak dekat pintu dewan sebagai hiasan... bijak x?? nak save bajet beb :P

bunga telur x de snap pic.... so x leh nak tunjuk.. tp nnti masa lepas akk kahwin..leh ler ann update blog.. :P

ok yg ni nampakj mengodakan.. ni lapik hantaran.. balut sendiri.. tp yg ni akk punye kerja.. hihihi....
bukan ann yg buat... so credit to akk :P
seriusly memang cantik bngat dong... ^__^

ok berbalik pada bz ni.... tu antara yg dah ada...tp sangkar tu belum siap fully lagi... sbb kene cat warna putih dulu... sebelum tu kene tolong akk siapkan cat bilik die 3 side warna putih... then tolong cat perabot...jimat bajet dan cantik... perabot just guna cat minyak je warna putih... nampak cantik u all :P

kenape cat?? sbb kakak nak save..lagipun lepas ni die pindah and beli perabot baru kt rumah suami die nnti... so membazir kalau beli baru.... sbb nnti nak beli lg... so cat jelah.. supaya nampak berbezakan...
katil pun x beli.. just nak buat mcm ni...
headboard lak nnti just gune polystren yg besar tu...(x pasti nama benda tu)
harga benda tu dalam rm5 je yg tebal..selalu kita gune nak buat tempat organasation dekat sekolah dulu..yg warna putih tu...then beli kain yg tebal mcm kain langsir ke.. beli yg corak elegant sikit.. yg cun2.. then gamkan dekat belakang 3 1/2 side.. then yg terbukak tu masukkan fiber or apa2 yg korang suke.. masukkan kapas pun boleh... sebab nak bagi die nampak kembung... then gamkan abis semua sudut...gune hot glue gun je.. mudah :P.. then nak letak butang dekat beberapa tempat nak bagi nampak lebih cantik... jahit pun boleh... bukan susah sgt pun kan.. sikit2 je...

bile dah siap semua tu.. nak buat burung kecil lak...
nak letak atas sangkar... hihihi....atas sangkar tu bkn takat burung ni tp ada number meja dan juga beberape tissue paper flower....
then dalam sangkar tu nak letak lilin... lilin nnti nak cairkan then nak letak pewarna pink kuat.. then letak dalam cawan kecil.. cawan kecil tu rm2 =6 bijik... so memang ok sgt lah.. pastu time cairkan guna double boiler tu letak perwangi sikit so nnti bile kita bakar memang wangi lah... sewangi2 nye :P
then lepas tu nak sambung buat tanglung bulat2 tu...
macam ni lah bendanye.... so yg warna putih tu just wood glue leh beli dekat kedai alat tulis... kedai alat tulis bnyk jual wood glue ni... so dont worry .....:P
then lepas tu nak buat sign wedding.. x tau lagi nak tulis per....



bila dah siap semua tu... ann kene buat giant flower balik smpai abis...
then mula paking untuk goodies nk bagi orang.... hihihi... 
dalam goodie tu ada tissue.. then dekat tissue tu ada tampal stiker tau... stiker tu macam ni..
memang sweet gile kan.. hihihi....

majlis kahwin 25/12/2013..
so ada masa dalam sebulan lebih harap2 sempat buat semuanye.. insyaALLAH and insyaALLAH gak.. ann akan upload gambar kahwin akk dekat blog.. hihihi... nantikan k :P
oklah... ann nak tidor.. ni tangan ann pun berinai.. jadi bahan xperiment.,.... sabo je lah... hahaha..
bye assalamualaikum ^___^












Label: , , , ,





Kon'nichiwa

Watashi no namae anne

My heart that will be always beats

it al because of you


Crown Queen Crew Diamond