story from back
FROZEN!!!!
Sabtu, 1 Februari 2014 • 5:56 PTG • 0 comments

hello... ok guy... sape kat sini x pernh dengar pasal cite frozen? sape yang dah tengok??
angkat tangan... kihkihkih...
ok... nak bg tau sipnosis cite ni sikit...
cite ni... pasal... adeq beradik yang bernama elsa dan anne...
diaorang ni rapat gile... elsa dikurniakan kuasa frozen... die leh buat salji...
then anna pula cuma gadis biasa, 1 hari tu, anna kejutkan elsa tgh malam dan ajak elsa bermain salji dgn kuasa yang dia ada.. ketika diaorang main tu.. si elsa ni secara x sengaja telah membekukan otak/kepala adeq die si anna dan meyebabkan sebaris rambut adeq die jadi putih.. lepas tu ayah die bawak die jumpe keluarga batu..dan untuk meyelamatkan si anna ni... si dukun batu tu terpaksa membuat ingatan anna pasal kuasa kakak die ilang... dan dukun tu cakap kuasa tu semakin kuat dan ianya boleh bawa kebaikan.. dan juga keburukan.. sejak pulang dari jumpa dukun tu elsa berkurung dalam bilik dan tidak lagi bermain dgn anna.. sebab die takut die akan cederakan adeq die lagi.. tapi anna setiap hari ketuk bilik elsa dan ajak elsa bermain. bergitu lah..sampai lah mereka dah remaja... 1 hari tu.. mak n ayah die terpaksa berlayar,dan kapal yang mak n ayah diaorang naik tu karam disebabkan ribut.so mak dan ayah die mati.tinggallah dua orang beradik tu.. oh lupe nak mention, ayah diaorang raja kingdom.selepas 3 tahun ayah n mak die mati, si elsa perlu ditabalkan(betul ke aje ni? ) menjadi pemaisuri. jadi adalah majlis besar-besaran. si anna ni gembira x terkatalah..sebab sepanjang hidup die.. die x leh keluar dan die x leh nak main dgn kakak die.. die ni seorang yg sangat lonely..(nagis tgok die T_T) tapi... even die lonely dia org yang senyum paling lebar.. jadi hari tu die happy sgt... tp berbeza ngan kakak die elsa, elsa die takut sgt,sbb die takut penduduk kt kingdom tu tau die ada kuasa frozen.. dan nk dijadikan cerita, si anna ni jumpe ngan sorang laki ni nama die hon, die jumpe hari majlis tu,dan hari tu juga die bertunang dan jumpe kakak die minta restu, tp kakak die x restu kan dan diaorang bergaduh. si anna ni tertarik sarung tangan yang selalu elsa pakai dan time gaduh tu tanpa sengaja si elsa terlepaskan kuasa die, dan disbbkan rasa takut yang amat sgt, si elsa ni pergi ke gunung paling jauh dan megasingkan diri.. di sana die baru tahu bertapa hebatnya kuasa die, dan die juga yang telah membuat snowman si olaf tu.. olaf ni snowman yg selalu die buat time bermain dgn adeq die dulu.. then die buat istana dia sendiri kat atas gunung tu.. perh.. cantik gile kot.. then dkt kingdom tu lak.. dari summer terus jadi winter.. winter tebal lak tu.. si anna ni keluar mencari kakak die, dan die yakin kakak die x akan cedera kan die sbb tu kan kakak die.. xkan kakak die nk cederakan die kan... >< jadi smbungan nye tengok sendiri lah...
hahahaha....memang best gile cite ni... tgok smbil nagis.... sape x nagis tu mesti org tu x pernh rasa apa tu rasa sunyi, apa tu rasa dilukai, apa tu rasa ditinggalkan.... ><
ok ann akan bagi beberapa gmbr dari frozen... tapi art by fan lah... hahaha...
saya minat anna... die nye caracter tu... lonely but still smile, hurted but still trust, broken but still protect..
cerite ni best gile... tengok lah!!










Kon'nichiwa

Watashi no namae anne

My heart that will be always beats

it al because of you


Crown Queen Crew Diamond